Lena 25+

Samtid och retrospektiv

Lena 25+

Samtid och retrospektiv

I mer än ett kvarts sekel, sedan 1994, har formgivaren Lena Bergströms glas för Orrefors och Kosta Boda firat triumfer världen över. Vi hyllar en mångsidig artist med ett exklusivt urval av hennes klassiker genom åren — tillsammans med en presentation av Lenas nya verk: AnemonerHjärtblommorFasetterOrigamiÖppna Landskap och Plissé.

Lena Bergström

Lena Bergström inledde sin karriär som textildesigner — en bakgrund som gör sig påmind i hennes glaskonst. Hennes intresse för mode, arkitektur och samtid är de källor ur vilka Lena hämtar inspiration. Andra inspirationskällor är kärleken till traditionen, hantverket och inte minst till uppväxtens norrländska natur. ”Naturen har alltid varit viktig för mig”, säger Lena Bergström. ”I Norrland är det mycket himmel — grå, vit, ljust blå, med matt ljus och långa grafiska skuggor. Men stubbar i skogen kan också vara byggnader i storstaden. Spår i snön kan vara strukturer i ett sidentyg.
Naturen och det urbana, det organiska och det skarpa, det tidlösa och nuet, nerven och elegansen — kontrasterna mellan de här polerna är spänningsfält i min design.”

Ett stort och varmt tack!
Till alla ni medarbetare på Orrefors Kosta Boda som hjälpt mig och mina projekt genom åren. Ingen nämnd ingen glömd.

Lena

KOSTA ART GALLERY

Stora vägen 96, 365 43 Kosta

0478-345 29

info@kostaboda.se

 

ÖPPETTIDER

Måndag – fredag: kl. 10.00 – 17.00

Lördag – söndag: kl. 10.00 – 16.00

 

Utställningen pågår 30 oktober 2021 – 6 mars 2022.