Kosta Glasbruk

KOSTA GLASBRUK

På vårt glasbruk i Småland har du möjlighet att uppleva produktionen av Kosta Bodas glas på nära håll. Året runt är du välkommen in i hyttan för att beskåda ett genuint svenskt hantverk!

Kosta glasbruk är idag Sveriges äldsta verksamma glasbruk, här har ugnarna varit igång sedan 1742. I skenet från ugnarna har du möjlighet att följa produktionen av Kosta Bodas produkter. Från smältning av glasmassan till glasblåsning, slipning och målning.

På Kosta glasbruk har några av Kosta Bodas färgstarka formgivare sina ateljéer. Här verkar bland andra Bertil Vallien, Åsa Jungnelius och Kjell Engman i nära samarbete med hantverkarna i hyttan.

På bruksområdet hittar du vår utställningshall, Kosta Art Gallery, där du har möjlighet att se aktuella utställningar. Här finns även Kosta Bodas fabriksförsäljning och i närheten av den Kosta Outlet och det omtalade Kosta Boda Art Hotel.

ATT GÖRA I Kosta

I närheten av Kosta glasbruk hittar du bland annat Kosta Boda Art Hotel, Brasserie 1742, Kosta Café, Kosta Outlet och Kosta Bad och Camping. Kosta Lodge bjuder på stugor, restaurang och vildmarksupplevelser. Läs mer på Destinationkosta.se

Besöka Glashyttan

Med anledning av att Covid-19 hålls hyttan fortsatt stängd för enskilda besökare.

Guidade turer

Välkommen att besöka oss i hyttan!

I hyttan kan du följa glasets väg från sirapsliknande, het massa till gnistrande kristall.

Biljetter till guidade visningar, måndag – torsdag kl. 09.00, 11.30 och 14.00 och fredagar kl. 09.00 samt 11.00, finns att köpa på Kosta Art Gallery.

 

Besöka Kosta Art Gallery

Vi begränsar antalet besökare i galleriet till 20 personer och begränsar ditt besök till 45 minuter om vi har besökare som väntar på att få komma in.

Galleriet har följande öppettider.

Måndag till fredag kl 10.00 – 17.00
Lördag & Söndag kl 10.00 – 16.00