Kosta Glasbruk

KOSTA GLASBRUK

På vårt glasbruk i Småland har du möjlighet att uppleva produktionen av Kosta Bodas glas på nära håll. Året runt är du välkommen in i hyttan för att beskåda ett genuint svenskt hantverk!

Kosta glasbruk är idag Sveriges äldsta verksamma glasbruk, här har ugnarna varit igång sedan 1742. I skenet från ugnarna har du möjlighet att följa produktionen av Kosta Bodas produkter. Från smältning av glasmassan till glasblåsning, slipning och målning.

På Kosta glasbruk har några av Kosta Bodas färgstarka formgivare sina ateljéer. Här verkar bland andra Bertil Vallien, Anna Ehrner och Kjell Engman i nära samarbete med hantverkarna i hyttan.

På bruksområdet hittar du vår utställningshall, Kosta Boda Art Gallery, där du har möjlighet att se aktuella utställningar. Här finns även Kosta Bodas fabriksförsäljning och i närheten av den Kosta Outlet och det omtalade Kosta Boda Art Hotel.

GUIDADE VISNINGAR

I en guidad visning ingår en presentation av glasbruket och ett besök i hyttan. Du får lära dig om glastillverkning och hur det går till att blåsa glas. Visningen tar cirka 60 minuter och kostar 100 kr per person. Visning bokas genom Kosta Boda Art Gallery på telefon 0478-345 29 eller info@kostaboda.se. Visningarna utgår från Kosta Boda Art Gallery.

ATT GÖRA I Kosta

I närheten av Kosta glasbruk hittar du bland annat Kosta Boda Art Hotel, Brasserie 1742, Kosta Café, Kosta Outlet och Kosta Bad och Camping. Kosta Lodge bjuder på stugor, restaurang och vildmarksupplevelser. Läs mer på Destinationkosta.se

Anpassad visning

 

För att säkerställa att vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer har vi en värd på plats som släpper in och följer grupper om max 20 personer till en av våra verkstäder. Vi har visningar varje halvtimme under våra öppettider nedan.

Öppettider

29/6 – 5/7

Onsdag – torsdag: 10.00 – 15.30.

Fredag: stängt.

Lördag -söndag: 11.00 – 17.00.

6/7 – 2/8

Måndag – söndag: 11.00 – 17.00.

3/8 – 16/8

Måndag: stängt.

Tisdag – torsdag: 10.00 – 15:30.

Fredag: stängt.

Lördag – söndag: 11.00 – 17.00