Swedish Summer

Kosta Boda presenterar Kjell Engmans utställning Swedish Summer på Ekerum Konsthall, Öland. På utställningen kombineras nya verk med överraskningar bortom glaset. En helhetsupplevelse för flera sinnen.

I över 40 år har Kjell Engman gjort avtryck som formgivare i Sverige och internationellt.  Med en ständig iver att dela med sig av sin skaparglädje och berättarkonst fortsätter Kjell Engman att skapa fantasifulla figurer och unikt konstglas i världsklass tillsammans med de skickliga glashantverkarna på Kosta Glasbruk.

Utställningen Swedish Summer handlar om att vara i Sverige på sommaren. Om kontrasterna mellan paraplydagarna med skyfall och dagarna med gassande sol. Dagarna man går runt och huttrar av kyla och dagarna man håller på att nästan förgås av värme. I konsthallen huserar utställningen traditionsenligt på nedre plan. Med årets utställning firar Kjell Engman 20-års jubileum på Ekerums Konsthall.

Utställningen öppnar fredagen de 9 april 2020 och pågår t.o.m. 30 september 2020.

För mer information besök www.ekerumskonsthall.se . För ytterligare information kontakta Maria Lomholt, Konstglasansvarig på Orrefors Kosta Boda 0481-34189 maria.lomholt@orrefors.se.