VIVA

– En serie av Matti Klenell

Viva är Kosta Bodas första serie informella glas för vardagligt umgänge. En liten basservis med stort användningsområde där gränserna mellan de olika delarna lösts upp och traditionella funktioner kombinerats på nytt sätt.

Det romantiska ekot från brukets rika formgivningshistoria och glashantverkets tillverkningstraditioner har inspirerat till seriens mjuka formspråk. Resultatet är en mycket användbar familj glas på fot med tillhörande karaff. Här passar glaset på fot med vid kupa bra till rödvin men också till öl eller must. I det höga smala glaset på fot serveras vitvin men även med fördel en röd Bordeaux, ett dessertvin eller cava. Även vattenglaset har fått en funktionell fot vilket ger det en karaktär som passar till mycket.

Matti Klenell

Matti Klenell, är en välkänd formgivare som uppmärksammats för sin innovativa utveckling av den skandinaviska designtraditionen. Hans arbete bygger alltid på en noggrann research. En analys av behovet, målgruppen samt syftet med uppgiften och produkten. Ofta skapar Matti därefter en del skisser, prototyper och modeller innan har når fram till det optimala resultatet. Hans genomarbetade produkter kännetecknas av form, funktion, karaktär och personlighet. Inte sällan kan man också se en twist med noga genomarbetade detaljer.

Se fler glas av Matti Klenell