Together

– A series by Anna Ehrner

I den här skulturen vill jag fånga känslan av att man gemensamt befinner sig i ett sammanhang som erbjuder trygghet, men också ger en vision av att man är på väg mot nya spännande upplevelser tillsammans. – Anna Ehrner

Friblåst på Kosta Glasbruk med dekor av glasblad, slipad för hand och individuellt graverad och signerad av Anna Ehrner.

Anna Ehrner

Anna Ehrner, född 1948 i Danderyd är en svensk formgivare och glaskonstnär. Hon har även arbetat som lärare på Konstfack.

Anna Ehrner är en experimentell och sparsmakad stilist som kännetecknas av sitt enkla men kraftfulla formspråk och sin förmåga att med ett sparsamt användande av färger uppnå stor färgprakt. Färgade slöjor inne i glasmassan har blivit ett särskilt kännetecken för Ehrner, liksom det ringlande glaset som återfinns i serierna Basket och Energy. Anna står bakom flera försäljningssuccéer som servisen Line och skålserien Contrast och på senare tid Basket och Cup Cake.

”För mig är hyttan skapelsen. Här föds, formas och lever glaset. Jag vill ta vara på glasets egna liv, arbeta med det och inte emot det. Följa glasmassan, kraften, som inte går att tygla, men samtidigt se det enkla och subtila.”

See more glass by Anna Ehrner