Non Stop

– En serie av Anna Ehrner

”Här har jag låtit glasmassan formas helt fritt. Jag har fascinerats av glasets förmåga att visa upp sig på ett levande sätt. Att blåsa på frihand helt utan formar gör att både färgen och de klara slingorna bidrar till att varje vas blir individuell, ingen är den andra lik. Färgerna bidrar ännu mer till att uppleva dem som organiska sensuella objekt.”

Anna Ehrner

Anna Ehrner, född 1948 i Danderyd är en svensk formgivare och glaskonstnär. Hon har även arbetat som lärare på Konstfack.

Anna Ehrner är en experimentell och sparsmakad stilist som kännetecknas av sitt enkla men kraftfulla formspråk och sin förmåga att med ett sparsamt användande av färger uppnå stor färgprakt. Färgade slöjor inne i glasmassan har blivit ett särskilt kännetecken för Ehrner, liksom det ringlande glaset som återfinns i serierna Basket och Energy. Anna står bakom flera försäljningssuccéer som servisen Line och skålserien Contrast och på senare tid Basket och Cup Cake.

”För mig är hyttan skapelsen. Här föds, formas och lever glaset. Jag vill ta vara på glasets egna liv, arbeta med det och inte emot det. Följa glasmassan, kraften, som inte går att tygla, men samtidigt se det enkla och subtila.”

Se fler glas av Anna Ehrner