Björk

– En serie av Sara Persson

Det grafiska mönstret påminner mycket om björkstammar. De är resultatet och inspirationen från de Småländska skogarna och dess natur. Krispiga gröna blad och färgsprakande blommor tillsammans med de grafiska mönstren på vaserna kommer bli en härlig kombination på bordet i vardagsrummet eller köket.

Sara Persson

Sara Persson är ny formgivare för Kosta Boda med examen inom produktdesign. Glasblåsning är något som hon länge fascinerats av och de många möjligheterna materialet erbjuder. Hon finner inspiration i naturen och i ögonblicken i glashyttan. Tillsammans med Kosta Boda skapar hon produkter som både är hållbara, funktionella och med estetiska kvalitéer.

”Att få samarbeta med glasblåsarna i hyttan är det som driver mig framåt i designprocessen. Det ger snabba resultat och det är då man får chansen att experimentera med glaset för att hitta det man är ute efter eller nya spännande uttryck. Det är väldigt inspirerande och effektfullt att få se den glödande glasmassan omvandlas till vackert hantverk. Det är en dröm att få vara en del av det Småländska glasriket.” – Sara Persson

Se fler glas av Sara Persson