Kosta Boda Art Gallery

Om oss

Kosta Boda Art Gallery är en konsthall som är belägen i Kosta, hjärtat av glasriket och ett stenkast ifrån glasugnarna på Kosta Glasbruk. Konsthallen representerar vårt nutida konstglas med nya utställningar från våra berömda formgivare.

Kosta Boda Art Gallery består av en konsthall, ritad av Bruno Mathsson i början av 50-talet. Bruno Mathssonhallen har glasmosaikgolv, gjort i Kosta och fönster från golv till tak. Längst bort gömmer sig en väggmålning av Vicke Lindstrand. Det gamla Brukskontoret gjordes om till galleri 2014. I Glasbaren som är formgiven av Lena Bergström kan du i lugn och ro kan njuta av en kopp kaffe eller en kall dricka.

Har du inte möjlighet att besöka galleriet i Kosta kan du beskåda och köpa det vackra konstglaset här på webbsidan, klicka här. Titta, bläddra, scrolla och låt dig hänföras av vackert konstglas skapat av våra formgivare. Skulle du vilja handla finns även den möjligheten. Välkomna!

Vårt konstglas

Kosta Boda har en lång tradition av att producera konstglas i världsklass och ryktet om Kosta Boda som det kreativa, konstnärliga och utmanande har spridit sig långt utanför Sveriges gränser.

Våra formgivare är kända för sitt artisteri, sitt konstnärskap och sin förmåga att överraska och fortsätta utveckla unika tekniker inom glasformgivning. I Kosta Boda Art Gallery kan du köpa konstglas av världsklass.

ÖPPETTIDER

Vardagar 12-17

Lördag-Söndag 11-16

Röda dagar 11-16

Midsommarafton 20/6 STÄNGT

Midsommardagen 21/6 STÄNGT

Julafton och Juldagen stängt

Nyårsafton 10-14

HITTA HIT

Stora vägen 96 i Kosta, Småland.

KONTAKT

0478-345 29

info@kostaboda.se

Handla konstglas online

www.kostaboda-artgallery.se