Let's celebrate Ulrica!

vår andra hyllningskollektion till Ulrica Hydman Vallien

Let's celebrate Ulrica!

vår andra hyllningskollektion till Ulrica Hydman Vallien

Let's celebrate Ulrica!

vår andra hyllningskollektion till Ulrica Hydman Vallien

Ulrica Hydman Vallien är en färgstark ikon inom svensk konst. Hon kombinerade suveränt hantverk med gränslös lekfullhet. Hennes karaktäristiska motiv har smyckat allt från kristallvaser till brittiska jetplan. Hon lämnade ingen oberörd och är ovärderlig för oss på Kosta Boda. 

Nu släpper vi vår andra hyllningskollektion till minne av Ulrica.

 


 

PET.

 

PET flaskan blev Ulricas klacksparkskommentar efter att Björn Kjelltoft på sin examensutställning på Konstfack målat Ulricas mönster på PET flaskor och papptallrikar. Hade en designer patent på allmängiltiga symboler och mönster? Istället för en stämningsansökan tog Ulrica tillbaka kontrollen över sina ögon och tulpaner och lät de pryda PET flaskor i glas i begränsad upplaga.

Flaskorna blev mycket omtyckta och kom att användas som den perfekta unika och alltid fyllda vattenflaskan.

 

 


 

RÅTTSKÅLen. 

 

Ulrica, som tycker att branschen kritiserar hennes djärva idéer, får uppdraget att göra en exklusiv gåva för Kosta Boda. För att utmana det som förväntas tar Ulrica sig friheten att göra något oväntat och spontant. 

Resultatet –  en glasskål dekorerad med stora svarta råttor. Skålen ratas direkt av ledningen och sätts aldrig i produktion.

 

 


 

HUSGUD. 

 

I boken ’Guide till Gud’ berättade Ulrica: ”För säkerhets skull har jag min egen husgud.
Hon sitter på grindstolpen till vårt hus och vaktar. Jag har en nyfikenhet inför döden, kanske uppenbarar sig då en Gud?  Jag saknar ingen Gud, men skulle nog bli glad om jag upptäckte att han fanns.”