Till toppen

På vårt glasbruk i Småland har du möjlighet att uppleva produktionen av Kosta Bodas glas på nära håll. Året runt är du välkommen in i hyttan på glasbruket i Kosta. Välkommen in för att beskåda ett genuint svenskt hantverk!

 

Kosta Glasbruk

Kosta glasbruk är idag Sveriges äldsta verksamma glasbruk, här har ugnarna varit igång sedan 1742. Välkommen in i värmen för att beskåda ett genuint svenskt hantverk. Här har du möjlighet att i skenet från ugnarna följa produktionen av Kosta Bodas produkter. Från smältning av glasmassan till glasblåsning, slipning och målning.

På Kosta glasbruk har några av Kosta Bodas färgstarka formgivare sina ateljéer. Här verkar bland andra Bertil Vallien, Anna Ehrner, Ulrica Hydman-Vallien och Kjell Engman i nära samarbete med hantverkarna i hyttan.

På bruksområdet hittar du Kosta vår utställningshall, Kosta Boda Art Gallery, där du har möjlighet att se aktuella utställningar. Här finns även Kosta Bodas fabriksförsäljning och i närheten av den Kosta Outlet och det omtalade Kosta Boda Art Hotel.

 

GUIDADE VISNINGAR PÅ GLASBRUKET

I en guidad visning ingår en presentation av glasbruket och ett besök i hyttan. Du får lära dig om glastillverkning och hur det går till att blåsa glas. Visningen tar cirka 60 minuter och kostar 100 kr per person. Visning bokas genom Kosta Boda Art Gallery på telefon 0478-345 29 eller info@kostaboda.se. Visningarna utgår från Kosta Boda Art Gallery.

 

Hyttsill

Upplev en härlig festkväll i hyttan med traditionell småländsk mat, underhållning och glasblåsning på mästarnivå.

Hyttsill är en gammal tradition i Glasriket som går tillbaka till tiden när hyttan också var bygdens samlingspunkt. Här bjuds besökaren kvällstid på genuin småländsk mat tillagad i kylugnarna, dryck, underhållning och glasblåsning på mästarnivå. De som vill kommer även själva få chansen att blåsa glas. Det blir en unik helkväll i hyttan.

För bokning, kontakta Hyttsill i Kosta +46 478 50 000 eller hyttsill@kostalodge.se

 

Öppettider Kosta glasbruk (hyttan) 

6 juli – 30 juli

Måndag-söndag 10:00-16:00

Alla andra dagar

Måndag-fredag 09:00-15:30, lunchstängt 10:30-11:30
Lördag 10:00-16:00
Söndag 10:00-16:00
Nationella helgdagar stängt. OBS! 3/1 stängt

 

Öppettider Kosta Boda Art Gallery

Vardagar 10-17

Lördagar 10-16

Söndagar 10-16

Röda dagar 10-16

Speciella öppettider för midsommarafton 10-14

Nyårsafton 10 - 14

Julafton stängt

Juldagen stängt

 

Kontakta Kosta Boda Art Gallery

Telefon: 0478-345 29
E-post: info@kostaboda.se

 

Mer att göra i närheten av Kosta glasbruk

I närheten av Kosta glasbruk hittar du bland annat Kosta Boda Art Hotel, Kosta Café, Kosta Outlet och Kosta Bad och Camping.