Till toppen

Orrefors Kosta Boda AB är ett småländskt designföretag med formgivning och tillverkning av högkvalitativt bruks- och konstglas som affärsidé. Vi utvecklar, producerar och säljer ett brett bruks- och konstglassortiment för såväl privat som offentligt bruk under varumärkena Orrefors och Kosta Boda. Vi är Nordens största glasbruksgrupp med en historia som sträcker sig tillbaka till 1742.

Hjärtat i verksamheten finns på glasbruket i Kosta. Genuin bruksmiljö med närhet till såväl hantverket som formgivarna. Vid vårt bruk bedriver vi även en omfattande turism- och upplevelseverksamhet som årligen lockar över en miljon besökare.

SEA glasbruk och glaspelletstillverkaren Glasma är dotterbolag till Orrefors Kosta Boda AB.

Orrefors Kosta Boda AB ingår sedan 2005 i New Wave Group som verkar med ett flertal varumärken på konsument- och företagsmarknaden inom områdena sport, fritid, inredning och gåvor. New Wave Group är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

VD för Orrefors Kosta Boda AB är Magnus Andersson som tillträdde i November 2012.

En mindre del av produktionen har sedan 2004 tillverkats på andra skickliga glasbruk, i främst Europa. Några få produkter tillverkas även i Asien. På alla glasbruk används design av samma formgivare och i många fall de tekniker som utvecklats av oss själva i Småland.

 

Vår vision

Vi ska bli det självklara valet för konsumenter över hela världen som vill förgylla sin omgivning och sina liv med glas och glaskonst.

 

Vår affärsidé

Vår affärsidé är att utveckla, producera och sälja ett brett, attraktivt och högkvalitativt sortiment av bruks- och konstglas för såväl privat som offentligt bruk.