Till toppen

Day and night. Bertil Valliens jubileums-utställning för Josephssons i Göteborg.

Bertil Vallien tillhör den handfull betydande konstnärer i världen, som arbetar med glaset som material. I och med Josephssons 150 års-jubileum bjuder Bertil Vallien och Kosta Boda in till storartad utställning på Galleri Thomassen i Göteborg.

Day and night är ett retrospektiv av Bertil Vallien som med nyskapade landskap i glas binder samman verken under temat ljus och mörker. Landskapet visar sin yta, men underjorden finns där utan att visa sig. Glas är materialet som får gestalta detta, då glas äter ljus.

Utan ljuset blir det natt.
- Bertil Vallien, glaskonstnär på Kosta Boda

Den internationella uppmärksamheten kring Bertil Valliens konst är enorm. Han har också blivit en kraftfull portalgestalt för konstnärens betydelse i konstindustrin. Många är de utmärkelser han erhållit och han är representerad på bl.a. MOMA i New York, USA och på Eremitaget i St. Petersburg, Ryssland. Han är aktuell med One Million Dollar Boat på SOFA i Chicago, USA.

Vi är stolta att få fira Josephssons 150-årsjubileum tillsammans med internationellt erkända Bertil Vallien och Kosta Boda som varit en leverantör till vår porslin- och inredningsbutik sedan starten 1866.
- Bo Jarland, VD på Josephssons

Välkommen till invigningen av Day and Night.

 

Läs pressmeddelandet ›

Ladda ned pressmaterial ›

 

Galleri Thomassen, Götabergsgatan 32, Göteborg

- VIP & Pressträff, 23 Nov, 18.00-21.00, Galleri Thomassen

- Vernissage, 24 Nov 12.00-20.00, Galleri Thomassen

- Utställning, 24 Nov - 14 Dec, Galleri Thomassen

 

KONTAKTPERSONER

Bosse Jarland, 070-620 92 18, bosse@josephssons.se
Paul Thomassen, 070-497 72 22, paul@gallerithomassen.se

 

Bläddra i konstkatalogen ›

Läs om Bertil Vallien ›